Kaakproblemen
Kaakgewrichtsklachten gaan vaak gepaard met een beperking in beweging en pijn bij bijten, kauwen, lachen of gapen. Ook bij aanhoudende nekpijn en hoofdpijn is het raadzaam om het kaakgewricht eens te onderzoeken. Mensen die tandpijn hebben en waarbij de tandarts geen aanwijsbare oorzaak op het gebied van de tanden zelf ziet, laten beter eens naar hun kaken kijken. De tandarts mag voor deze aandoening een kinevoorschrift schrijven van 9 of 18 beurten.
Zelfs chronische oorpijn en oorsuizen kunnen in sommige gevallen veroorzaakt worden door onder andere het kaakgewricht.
De succesvolle behandeling van deze klachten bestaat uit goede info en advies over het ontstaan van de klachten. Onbewust tandenklemmen of knarsetanden worden aangepakt met relaxatietechnieken. We zijn gespecialiseerd in het analyseren en behandelen van temporomandibulaire klachten (de regio rond het kaakgewricht) door middel van manuele technieken in en rond de mond. Hiervoor worden handschoenen gebruikt.
Ook je werkhouding wordt nagekeken om eventueel onderhoudende factoren op te sporen. Breng gerust 2 foto’s mee van je werkplek, eentje met en eentje zonder jezelf op.