Kinesitherapie

Een grote groep van verwijzingen voor kinesitherapie bevindt zich in het domein van de aandoeningen van het bewegingsstelsel (musculoskeletaal); bijvoorbeeld: nek- en rugklachtenpost-traumatische aandoeningen (zoals verstuikingen, fracturen…), overbelastingletsels (zoals achillespeesontsteking, tenniselleboog, schouderklachten,…) of post-operatieve behandelingen (heup-, knie-, schouderprotheses, herstel voorste kruisband van de knie,…) kortom, alle behandelingen die de klachten en dysfuncties van de getroffen zones herstellen of verbeteren.

De eerste behandeling gaan we op zoek naar de onderliggende oorzaken van uw probleem. Op basis van het vraaggesprek en testen, stellen we samen een behandelplan met u op.  Een behandelplan bevat zowel manuele technieken als tips en advies. Dit alles ondersteunen we met een gepersonaliseerde oefentherapie.  Sinds kort werken we met het online-programma Physitrack. Hiermee kan u via uw computer of een app dagelijks uw oefeningen raadplegen en uitvoeren. U kan tevens feedback noteren zodat we uw progressie op de voet kunnen volgen.

Sinds kort hebben we ook de mogelijkheid om uw oefensessie hier volledig te filmen. Nadien sturen we u dit filmpje door zodat u thuis deze oefeningen kan verder zetten met dezelfde feedback als toen u hier was. Helemaal digitaal!

Voor algemene kinesitherapie kan u de agenda van de 4 kinesisten bekijken via volgende knop:

Afspraak bij Delphine, Evelien, Frederik, Isabeau