28 april 2024

 

Nieuwe vacature

🌟 **Wij zoeken een zelfstandige kinesitherapeut! 🚀 Ben jij onze nieuwe teamgenoot?**

👋 Ben je pas afgestudeerd of zoek je een nieuwe uitdaging binnen de kinesitherapie? Wil je deel uitmaken van een groeiende groepspraktijk? Onze praktijk in Grembergen, Dendermonde biedt een fantastische kans voor een enthousiaste kinesist gespecialiseerd in algemene of manuele kinesitherapie. Extra punten als je bekend bent met dry needling, pediatrie of een andere specialisatie!

📅 **Start met een mooie agenda** door vervanging van collega’s die op vakantie gaan, met een potentieel voor blijvende samenwerking.

👥 **Persoonlijke begeleiding** in een hecht team.

🏠 **Variatie in werkzaamheden:** balans tussen praktijk en huisbezoeken.

⏰ **Flexibele mentaliteit qua uren** – Voltijds of deeltijds, start vanaf 17 juni of later!

**Ben jij:**

– Gediplomeerd in kinesitherapie, met een focus op algemene/manuele therapie (andere specialisaties zijn een plus)?

– Zelfstandig maar ook een teamplayer?

– Een starter of iemand met ervaring die klaar is voor een nieuwe uitdaging?

– Gedeconventioneerd

**Waarom ons kiezen?**

Onze praktijk is een plek waar je als professional kunt groeien, met een warme, ondersteunende omgeving die teamwork en persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel draagt. Wij streven ernaar onze cliënten de best mogelijke zorg te bieden.

💬 **Geïnteresseerd?** Neem contact op of stuur je CV naar:

📞 0486/68.21.57

🌐 www.therapunt.be

📧 therapunt@gmail.com

**#kinesitherapie #vacature #teamwork #GrembergenDendermonde #samenwerken**

 

**Sluit je aan bij ons team en zet je carrière in beweging!** 🌟4 februari 2024

 

Nieuwe regelgeving

We hebben goed nieuws te delen! Er zijn positieve wijzigingen in de terugbetaling van courante sessies kinesitherapie. Als je vanaf februari 2024, meer dan 9 sessies nodig hebt, dan kun je vanaf dan rekenen op een betere terugbetaling van het RIZIV.

Vorig jaar was er een verschil van 2,25 euro in de terugbetaling voor de 10e tot 18e sessie. Nu is de terugbetaling gelijk getrokken. Uiteraard blijven we ernaar streven om jou zo snel mogelijk terug pijnvrij te krijgen. We hopen dat dit een positieve impact heeft op jouw kinesitherapie-ervaring!


4 februari 2024

 

Nieuwe tarieven

De afgelopen drie maanden hebben we enkele wijzigingen opgemerkt in de terugbetalingstarieven van het RIZIV, en we begrijpen dat dit enige verwarring kan veroorzaken. We willen graag wat verheldering bieden en u zo positief mogelijk informeren.

Om u volledige transparantie te bieden, raden we u aan de tarieven van kinesitherapeuten te raadplegen op de officiële website van het RIZIV. Hier vindt u gedetailleerde informatie over de tarieven vanaf 1 februari 2024, 1 januari 2024, en 1 januari 2023.

Tarieven vanaf 1 januari 2023 https://www.riziv.fgov.be/SiteCollectionDocuments/tarief_kinesitherapeuten_20230101.pdf

Tarieven vanaf 1 januari 2024

https://www.riziv.fgov.be/SiteCollectionDocuments/tarief_kinesitherapeuten_20240101.pdf

Tarieven vanaf 1 februari 2024

https://www.riziv.fgov.be/SiteCollectionDocuments/tarief_kinesitherapeuten_20240201.pdf

In december 2023 was de conventie nog van kracht, wat leidde tot een lagere terugbetaling voor behandelingen bij gedeconventioneerde kinesisten. Sinds januari is er geen conventie meer van kracht, waardoor patiënten bij een gedeconventioneerde kinesist momenteel 25% meer terugkrijgen. Vanaf februari is er nog steeds geen conventie, maar de wetgeving is aangepast, wat in sommige gevallen resulteert in een nog betere terugbetaling.

We begrijpen dat deze veranderingen mogelijk verwarrend zijn. We willen u verzekeren dat we ons uiterste best hebben gedaan om uw betaalbrief zo duidelijk mogelijk te maken, zodat u een helder overzicht heeft van de kosten en eventuele terugbetalingen.

We willen u er echter op wijzen dat de overzichten van de mutualiteiten soms een vertekend beeld kunnen geven. Ze hebben geen zicht op de gedeconventioneerde tarieven en kunnen het saldo soms bij één sessie optellen, wat resulteert in een artificieel hoog bedrag. Dit komt uiteraard niet overeen met de werkelijkheid.

Mocht u desondanks vragen hebben of meer uitleg nodig hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om u te helpen en eventuele onduidelijkheden op te helderen.


4 september 2023

 

© Foto Geert De Rycke

Nieuwe collega

Bij Therapunt zijn we verheugd om onze nieuwste aanwinst voor te stellen, Isabeau Peleman. Zij komt boordevol enthousiasme ons team van kinesisten in Grembergen, Dendermonde versterken. Isabeau heeft maar liefst twee specialisaties in de kinderkinesitherapie en manuele therapie. Zij staat klaar om onze patiënten te helpen met zowel psychomotorische problemen als diverse musculoskeletale klachten.

 

Even voorstellen: Isabeau Peleman

Na een overtuigende spontane sollicitatie kwam ze hier twee weken proeven van de sfeer. De klik met het team was er meteen. Ik kan zeggen dat ze zeer geduldig is en de patiënten goed aanvoelt. In haar vrije tijd houdt ze zowel van badminton als yoga. We zijn ervan overtuigd dat Isabeau een waardevolle aanvulling is op ons team en kijken uit naar de samenwerking om onze patiënten de best mogelijke zorg te bieden.

Heb je al een afspraak nodig of wil je meer weten over wat Isabeau te bieden heeft? Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

#TeamKinesisten #NieuweCollega #Welkom #Kinderkinesitherapie #Expertise #Gezondheid #Grembergen #Dendermonde #ZorgOpMaat


19 april 2022

Nieuwe locatie

© Foto Geert De Rycke

We hebben er lang naar uitgekeken en eindelijk is het zover! Op 19 april 2022 zijn we verhuisd naar de Gravenhuisstraat 27 9200 Grembergen. Jullie vinden ons aan het einde van het doodlopende straatje dat je kan inslaan aan het ‘mislukte rondpunt’. Kom gerust eens een kijkje nemen!

Ons nieuwe stekje is voorzien van vier therapieruimtes en twee bewegingsruimtes én is rolstoeltoegankelijk.  Eén tafel is extra breed, dit noemt men een Bobath-tafel. Deze dient voor neurologische revalidatie of relaxatietherapie.

© Foto Geert De Rycke
© Foto Geert De Rycke

We investeerden in één van de beste loopbanden met verstelbare baren en een extra trage startsnelheid om zo veel mensen de mogelijkheid te bieden om hierop te oefenen.

Zo kunnen we nog beter tegemoet komen aan al jullie noden. Parkeren kan op de oprit op 1 van de 5 plaatsen. Op het kaartje hieronder kan u de schikking zien.


2 augustus 2021

Nieuwe collega

Mag ik jullie voorstellen aan onze nieuwste collega, Frederik Claessens! Hij staat klaar om u te behandelen in de periode dat Joke Van Brempt in zwangerschapsverlof is. Hij heeft zowel neurologische revalidatie als musculoskeletale kinesitherapie bijgestudeerd. Een mooie aanwinst!#leukesamenwerking


2 juni 2021

Bouw nieuwe praktijk

Voor alle duidelijkheid, we zitten momenteel nog steeds in de Gravenhuisstraat 49. We zijn wel gestart met de bouw van een nieuwe praktijk een paar huisnummers verder in de straat. De verhuis is voor in 2022! Kom je mee helpen?


10 januari 2021

Flyer Typtien

De lessen voor Typtien gaan weer van start. In onze vernieuwde flyer lees je alles over de praktische kant van deze toffe typlessen voor kinderen vanaf 9 jaar.

Flyer Typ10 januari


21 november 2021

Bijscholing

👶 🤧 Ademhalingskinesitherapie bij je baby of kind  🤧👶

De koude winterperiode komt er binnenkort weer aan. Dat wil zeggen dat er vaak terug meer snotterende, hoestende, verkouden kindjes zijn. Heeft jouw baby of kindje tijdens deze periode vaak meer last met het ophoesten van slijmpjes en met de ademhaling? Heeft de dokter het wel eens over RSV, bronchitis, bronchiolitis, … bij jouw kindje? Weet dan dat ademhalingskinesitherapie een belangrijke ondersteunende rol kan spelen in de behandeling van deze luchtweginfecties.
Bij baby’s en jonge kinderen wordt er gebruik gemaakt van de ‘geassisteerde autogene drainage’. Hierbij maakt de therapeut gebruik van de handen om de ademhaling te begeleiden waardoor slijmen loskomen en kunnen verwijderd worden uit de luchtwegen. Dit kan in combinatie met bouncing (ritmisch op en neer gaan op een zitbal) en met behulp van hulpmiddelen om de luchtwegen beter open te houden.
Wist je trouwens dat het spoelen van de neus van je baby of kind op een correcte manier super belangrijk is om infecties in de onderste luchtwegen te voorkomen?
Voor meer informatie, kan je terecht bij jouw kinesitherapeut. Een afspraak maken kan telefonisch, via mail of via de website www.therapunt.be


02 oktober 2020

Bijscholing

Weer een leerrijke bijscholing gevolgd om baby’s met een voorkeurshouding of afgeplat hoofdje nog beter te kunnen onderzoeken en opvolgen. 👶🏻📏 #zuigelingenasymmetrie #plagiocefalometrie