10 januari 2021

Flyer Typtien

De lessen voor Typtien gaan weer van start. In onze vernieuwde flyer lees je alles over de praktische kant van deze toffe typlessen voor kinderen vanaf 9 jaar.

Flyer Typ10 januari


20 december 2020

Bijscholing Parkinson

Emma volgde deze week opnieuw een bijscholing om onze patiënten met de ziekte van Parkinson nog beter te kunnen begeleiden. Het was o.a. een fijne eerste kennismaking met het Rock Steady Boxing programma. Wie bokst er binnenkort eens met ons mee?


21 november 2021

Bijscholing

👶 🤧 Ademhalingskinesitherapie bij je baby of kind  🤧👶

De koude winterperiode komt er binnenkort weer aan. Dat wil zeggen dat er vaak terug meer snotterende, hoestende, verkouden kindjes zijn. Heeft jouw baby of kindje tijdens deze periode vaak meer last met het ophoesten van slijmpjes en met de ademhaling? Heeft de dokter het wel eens over RSV, bronchitis, bronchiolitis, … bij jouw kindje? Weet dan dat ademhalingskinesitherapie een belangrijke ondersteunende rol kan spelen in de behandeling van deze luchtweginfecties.
Bij baby’s en jonge kinderen wordt er gebruik gemaakt van de ‘geassisteerde autogene drainage’. Hierbij maakt de therapeut gebruik van de handen om de ademhaling te begeleiden waardoor slijmen loskomen en kunnen verwijderd worden uit de luchtwegen. Dit kan in combinatie met bouncing (ritmisch op en neer gaan op een zitbal) en met behulp van hulpmiddelen om de luchtwegen beter open te houden.
Wist je trouwens dat het spoelen van de neus van je baby of kind op een correcte manier super belangrijk is om infecties in de onderste luchtwegen te voorkomen?
Voor meer informatie, kan je terecht bij jouw kinesitherapeut. Een afspraak maken kan telefonisch, via mail of via de website www.therapunt.be


02 oktober 2020

Bijscholing

Weer een leerrijke bijscholing gevolgd om baby’s met een voorkeurshouding of afgeplat hoofdje nog beter te kunnen onderzoeken en opvolgen. 👶🏻📏 #zuigelingenasymmetrie #plagiocefalometrie


26 augustus 2020

Flyer online beschikbaar!

Onze flyer over de twee nieuwste specialisaties, kinderkinesitherapie en neurologische revalidatie, is nu ook online beschikbaar.


20 augustus 2020

Bijscholing Parkinson

Zelfs in tijden van quarantaine zitten wij bij Therapunt niet stil en ook de bijscholingen vonden hun weg naar de digitale wereld. Op 29 en 30 april volgde Emma de bijscholing Blijven bewegen met Parkinson van Liesbeth Münks. De ziekte van Parkinson is wereldwijd de snelst toenemende en evoluerende neurologische aandoening. Uit onderzoek zijn de positieve effecten van beweging voor patiënten met de ziekte duidelijk gebleken. Een actieve levensstijl is een onmisbaar deel van de therapie. De opleiding reikte o.a. een update aan in de evidence based vragenlijsten en testen en de handvaten om een hoogintensief oefenprogramma op te stellen op maat van de patiënt. Op 15 december staat een vervolg op deze cursus gepland, waarin er dieper ingegaan zal worden op de moeilijker behandelbare aspecten van de ziekte van Parkinson en de atypische vormen van de ziekte (ook wel Parkinsonismes genoemd). Op naar deel 2 en intussen alvast heel wat nieuwe inzichten om jullie optimaal verder te helpen!